Refreshment

3 tips om stress op de werkvloer te vermijden.

gezondheid op het werk

We kennen het allemaal, de ene werkweek is de andere niet. Hoe hard je - samen met je collega’s - ook je best doet, het lijkt erop dat jullie handen tekort hebben. Hoe je het ook draait of keert: stress is ongezond. Een begrip dat anno 2016 niet meer weg te denken is. De volgende praktische tips brengen het stressniveau op de werkvloer naar het absolute minimum.

Begin je dag met een plan

Stress onder controle houden begint met de juiste voorbereiding, én dat scheelt de helft van jouw zorgen. Tip: reserveer vrijdagnamiddag een moment om jouw agenda voor de komende week te organiseren. Stel hierbij, zowel op familiaal, als op professioneel vlak, jouw deadlines niet te strak in. Op die manier kan je aan de hand van een overzichtelijke agenda de volgende werkweek inplannen. Je zal merken dat je structuur en orde creëert wanneer je jouw taken en afspraken visueel in kaart brengt. 
Beperk multitasking en durf “nee” zeggen

‘Multitasking’ het woord van de afgelopen jaren, maar werkt het wel? Werk je taken één voor één af, dit zorgt voor minder kantoorstress. Zorg ervoor dat je jouw werkdomein afbakent en durf hierbij “nee” te zeggen. Relativeer, blijf rustig en probeer geen honderd dingen tegelijk in orde te krijgen.  

Pauzes nemen op de werkvloer 

Geef je productiviteit dagelijks een boost dankzij een welverdiende pauze. Besteed dit moment niet om over werkgerelateerde onderwerpen te keuvelen, maar kom tot rust en maak je hoofd helemaal leeg. Reserveer daarom een moment voor jezelf en je collega's aan de drank- of koffieautomaat. Nog geen drank- of koffieautomaat op de werkvloer? Coca-Cola Enterprises helpt u hier graag bij! Ontdek ons uitgebreide assortiment via http://hydrationatwork.be/nl/services

Terug naar overzicht

Wat vind je als werkgever belangrijk op de werkvloer?

Vul je gegevens in

We respecteren je privacy
en zullen je informatie niet delen.

Ontdek

De voordelen van onze Full Service

Krijg een melding wanneer we interessante aanbiedingen hebben.

We zenden onze abonnees het laatste nieuws, geen spam!