Refreshment

5x tips die ervoor zorgen dat jouw werknemers bruisen van energie

gezondheid op het werk

De ene dag hebben ze energie te over, een dag later voelen jouw werknemers zich futloos en sleuren ze zichzelf doorheen de dag. Een gebrek aan energie kan erg slopend zijn. Communiceer de volgende praktische tips en geef het energiepeil van jouw werknemers een flinke boost op een natuurlijke manier. 


Drink voldoende water


Voel je je moe en futloos, drink water voor meer energie! Het menselijk lichaam bestaat voornamelijk uit water. Doordat we naar het toilet gaan, zweten en ademen verliezen we vocht. Om deze vochtbalans in evenwicht te houden is het van essentieel belang voldoende water te drinken. Ook onze hersenen bestaan uit water, waardoor een goede hydratatie een gunstig effect heeft op onze concentratie.


Ga naar buiten


Nood aan een energieboost, stap naar buiten! Ga een frisse neus halen, een korte wandeling, enkele keren diep in - en uitademen en je kan er opnieuw tegen. De zonnestralen hebben een positief effect op jouw concentratie en motivatie. Letterlijk de batterijen opladen, zeg maar! 


Beweeg voldoende


Onderzoek toont aan dat het energiegehalte van personen die geregeld bewegen met 20% hoger ligt in vergelijking met anderen (Bron). Reserveer wekelijks twee momenten waarop je jouw sportschoenen aantrekt. Geen tijd voor een urenlang bezoek aan de lokale fitness trek dan naar de lokale Finse piste, voor enkele rondjes. Of misschien is yoga meer wat voor jou? Vaak hoeft bewegen ook niet extreem intensief te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een ommetje maken wanneer je tijdens de kantooruren om een glas water gaat. 


Beloon jezelf


Een cadeautje voor iemand anders kopen, dat spreekt voor zich! Maar geef toe, de boog kan niet altijd gespannen staan. Waarom zou je daarom jezelf niet belonen? Een kleine beloning voor jezelf omdat je die moeilijke taak uiteindelijk toch hebt afgerond. Geniet van een heerlijk bad, een chocolaatje en wees lief voor jezelf. Of som bijvoorbeeld bij het einde van de dag op wat er allemaal zo goed ging. Je zal zien, je put hieruit bijzonder veel energie en vitaliteit.

Terug naar overzicht

Wat vind je als werkgever belangrijk op de werkvloer?

Vul je gegevens in

We respecteren je privacy
en zullen je informatie niet delen.

Ontdek

De voordelen van onze Full Service

Krijg een melding wanneer we interessante aanbiedingen hebben.

We zenden onze abonnees het laatste nieuws, geen spam!